11 (ONBİR)
Pek çok dilde 11 ilk birleşik sayıdır, yani birden fazla birim cinsinden ifade edilir. Örneğin, Macarcada 11, ‘onun üstüne bir’ anlamına gelen tizenegy’dir. İngilizce de dahil olmak üzere Germen dillerinde, eleven ve Almanca elf kelimeleri, ‘ bir kaldı (10’dan sonra)’ anlamına gelen Proto-Germen ainalif’ten türemiştir.
19 (ONDOKUZ)
Babil ve İbrani takvimleri, yılda on ikili kamer ayına dayanıyordu ve her on dokuz yıllık dönemde yedi kez on üçüncü ay ekleniyordu. Ay çevrimi, Paskalya tarihini hesaplamak için hala kullanılmaktadır. Bir ay takvimi için başka bir potansiyel aday olan, İşango kemiği, üç yanında çentik gruplar içerir ve 19 sayısı iki kez temsil edilir. Keşfedilen en eski matematiksel nesnelerden biri olan İşango Kemiği, muhtemelen 20 bin yıldan daha eski. Bir hesaplama aracı mı yoksa bir ay takvimi mi olduğu konusunda farklı görüşler var.
20 (YİRMİ)
‘Puan‘ kelimesi, eski İngilizce kelime olan yirmiden gelir ve halen bazen yirmi öğelik grupları ifade etmek için kullanılmaktadır. Yirmilik sayma sistemleri dünya çapında görülmüş, büyük olasılıkla insanların saymak için el ve ayak parmaklarını kullanmalarından dolayı ortaya çıkmıştır. Günümüzde Bhutan, Hindistan ve Afrika’da rastlanılmakta ve Kelt dillerinde olduğu kadar modern Fransızcada da mevcutturlar. En ünlüsü, Güney Amerika’daki eski Mayalar ve Aztekler tarafından kullanılan sayı tabanıydı.